VIZITA TURCIA


Anamur Science and Art Center a organizat a doua întâlnire în cadrul proiectului Erasmus+ în perioada 14.04.2024 – 20.04.2024.

                      Am realizat activitățile preliminare, respectiv invitațiile pentru participanții la proiect și programul de activități, organizând locuri de cazare, masă și vizite.  Aceste documente au fost trimise prin WhatsApp și e-mail tuturor partenerilor. Activitatea a fost prezentată cadrelor didactice cu solicitarea ca la această activitate să participe cât mai mulți profesori.

 Următorii profesori și studenți au participat din Turcia:

                    Profesori:

                    • Ökkeş Galip GÖL – principal;

                    • Fatma Ülker – philosophy teacher;

                    • Semra KAYFECİ – Deputy director;

                     Elevi:

                    •Mert Buçgün;

                    •Elif Su Şen;

                    •Elvin Begüm Ece;

                    •Zeynep Çelik;

 

                    Din partea Italiei, au participat:

                    Profesori:

                    •Cristina Macari;

                    •Nichita Borodin;

                    Din partea Portugaliei, au participat:

                    Profesori:

                    •Emilia Lopes;

                    •Margarida Bnadeira;

                    Elevi:

                    •Flavia Matos;

                    •Ester Quintino;

                    •Yara Passos;

                    •Didar Alnajjar;

                  Din partea Romaniei, au participat:

                    Profesori:

                    •Sorin Gheorghe Dobrescu;

                    •Mihai Maricoiu;

                    Elevi:

                    •Balica Maria-Ioana;

                    •Mihalache Tamara- Fatima;

                    •Cocheci Alexa-Andreea;

                    •Grecu Cristina-Ştefania;

                    •Voicu Alexandru-Marcel;

                    •Ovidiu Nicolae-Feraru;

 

 

La școală, în clasa special amenajată, au fost prezentați partenerii de proiect și fiecare dintre aceștia și-a prezentat școala și țara din care provin, în prezența unui număr mare de profesori și elevi. A fost amenajată o sală de clasă specială în care toate au avut loc activitățile programate.

Prezentările au fost realizate pe tabla inteligentă folosind PowerPoint și instrumente inovatoare TIC.

După masă, elevii au socializat, au făcut schimb de impresii și au vizitat sălile de clasă și au observat diferențele și asemănările împreună.

 

 

 

 

Împreună cu toți participanții, l-am vizitat mai întâi pe directorul regional al educației naționale Anamur și pe primarul orașului Anamur. Acestia au răspuns la întrebările participanților și au oferit informații despre activitățile educaționale și culturale desfășurate în regiune. Participanții și primarul nostru au oferit reciproc cadouri locale menite să-și promoveze culturile.

 

 

 

 

Au fost organizate două lecții deschise:

1. În cadrul Atelierului de Inteligență Artificială a fost realizat un design simbolic cu o IMPRIMANTĂ 3D însoțită de profesorul de Informatică și Tehnologie Kiraz Altan. Participanții au luat parte la proces în calitate de observatori. Profesorul de curs a făcut și o prezentare a lecției folosind aplicația VOKI.

2. Au fost făcute examinări și observații în cadrul Atelierului de reciclare și durabilitate. În această clasă de atelier, au fost prezentate exemple de agricultură fără sol și alte practici durabile inovatoare. În aceste lecții interactive au fost folosite mijloace și metode moderne de învățare.

​                               În cadrul atelierului a fost prezentat conceptul RAINBOW VILLAGE.

Conform acestei tehnici, avem următorul scenariu: totul în lume este distrus și toți cei care supraviețuiesc au o sarcină: să creeze un imaginar prietenos cu natura, o lume în care își vor reflecta identitatea culturală prin legi comune, un steag. , un imn național și alegerea unui primar. Prin această simulare globală, elevii interacționează pentru a se prezenta, descrie împrejurimile lor, își organizează satul, iau decizii etc.

În cadrul acestui concept, elevii și profesorii noștri:

-Vor dezvolta competențe lingvistice și TIC;

– Vor avea șansa de a se exprima creativ în afara mediului clasic de clasă;

– Înțelegeți necesitatea democrației pentru un nivel ridicat de viață într-un mediu în care participarea democratică va fi experimentată individual

– În timp ce își creează noua identitate, ei vor învăța despre diferite culturi și vor învăța să respecte aceste diferențe;

– În noua ordine care urmează să fie creată, toate activitățile vor fi organizate cu o abordare ecologică și se va dezvolta conștientizarea.

– Planificați lucrul interdisciplinar la clasă pe proiecte și experiență în echipă – abordarea colaborativă;

În acest context, consiliul format din studenții participanți a decis ca aplicațiile tehnologice inovatoare care vor fi utilizate în Rainbow Village să se bazeze pe metode durabile, deșeurile tehnologice să fie evaluate corect, iar practicile prietenoase cu natura să fie incluse în fiecare etapă a tehnologiei. utilizare.

 

 

 

 

Comunicarea noastră cu partenerii pe tot parcursul proiectului se va face prin ESEP, ZOOM, platformele de socializare. Am informat toți participanții imediat înainte și în timpul zilei despre programul de activitate pe WhatsApp. Am arhivat toate fotografiile și videoclipurile activităților și le-am încărcat pe conturile de rețele sociale.

Am efectuat vizite documentare la obiectivele turistice din Anamur și cea mai apropiată zonă.

În cadrul acestor acțiuni, au fost vizitate următoarele:

Castelul Mamure

Orașul antic Anemurium

Banana Green Houses și instalații de coacere a bananelor

Moscheea Anamur Kıbrıs

 

 

 

 

 

 

 

 

O noapte specială a fost organizată sub numele de „Noaptea turcească”. Toți participanții au gustat preparate și băuturi turcești delicioase. Am dansat cu toții cu cântece naționale ale fiecărei țări.

 

 

 

Deoarece școala coordonatoare era un liceu profesional și tehnic, ei au cerut să viziteze un liceu și universitatea. Așa că am vizitat Liceul Profesional și Tehnic Gazi, iar elevii și profesorii participanți s-au informat despre programele pe care le folosesc unele filiale. După aceea am vizitat universitatea și studenții au întrebat despre procedura de acceptare a studenților străini. Profesorii universității au prezentat câteva cursuri și ateliere ale școlii.

 

Ultima zi a programului de activitate, primarul a invitat toți participanții și toate autoritățile oficiale din Anamur la evenimentul de mic dejun. S-a întâlnit din nou cu participanții aici și a avut șansa de a discuta cu ei. După micul dejun, au fost înmânate Certificatele de participare la proiect:

 

 

Un mic dejun special a fost organizat de primarul orașului Anamur în onoarea participanților, la care au participat directorul general al educației și guvernatorul regiunii Mersin.

 

 

 

 

 

Din partea echipei Erasmus

Directorul școlii,

ÖKKEŞ GALİP GÖL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Other news

  • Proiecte ROMFRA

    www.romfra.ro 1. SPACE – Sisteme de practica avansate centrate pe elev: https://romfra.ro/space-sisteme-de-practica-avansate-centrate-pe-elev/ 2. ECONOTOUR – Stagii de practica in economie si turism: https://romfra.ro/econotour-stagii-de-practica-in-economie-si-turism/ 3. Cariera ta incepe azi: https://romfra.ro/cariera-ta-incepe-azi/

  • RAINBOW VILLAGE

    RAINBOW VILLAGE     Găsind inspirație oriunde… În acest proiect, intenționăm să integrăm TIC instrumente cu metode de învățare inovatoare pentru a oferi profesorilor și elevilor noștri motivația pe care nu o au. în timp ce făcând acest lucru, vom folosi o tehnică de predare numită „Satul Curcubeului”. Conform acestei tehnici, avem următoarele scenariu: totul…

  • Servicii de formare profesionala

    Caiet de sarcini Caiet de sarcini CVM servicii fomare profesionala Formulare editabile Formulare editabile Apelul Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor Beneficiar: COLEGIUL ECONOMIC ,,VIRGIL MADGEARU” Titlul proiectului: DOTAREA CU LOBORATOR INTELIGENT A COLEGIULUI ECONOMIC ,,VIRGIL MADGEARU” Contract de finanțare nr. 913 SMART/18.01.2024– PNRR EDU…